Bindweefselmassage Breda

Een mens bestaat niet alleen uit botten, spieren, organen en bloedvaten. Dit alles wordt verbonden en omgeven door een bindweefsellaag: de fascia. Dit laagje zorgt ervoor dat je lichaam optimaal en soepel kan bewegen. Door een litteken of bijvoorbeeld door bestraling kan dit laagje vast gaan zitten en dit kan pijn, stijfheid en/of bewegingsbeperkingen veroorzaken. Gelukkig kan ik van Stiphout Fysiotherapie jou daarmee helpen. Lees hieronder enkele zaken waarmee wij jou van dienst kunnen zijn.

Vastzitten bindweefsel na bestraling

Na bestraling kunnen er vervelende klachten ontstaan. Door de bestraling kan het namelijk zijn dat het bindweefsel beschadigd raakt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je arm minder goed optillen of zijn er harde plekken voelbaar in het bestralingsgebied. Dit worden ook wel verklevingen genoemd van het bindweefsel. Met een speciale techniek kan ik op een pijnvrije manier die verklevingen verminderen zodat er weer meer bewegingsvrijheid is en je minder pijn zal ervaren. 

Bindweefselmassage Breda

Litteken behandeling

Iedereen heeft wel ergens op zijn lichaam een litteken. Dit kan bijvoorbeeld door een operatie komen maar ook omdat je gevallen bent. Van sommige littekens zul je geen last hebben maar het kan zijn dat een litteken erg gevoelig is of juist een beweginsbeperking geeft. Door middel van tape technieken en bindweefsel massage maak ik het litteken los. Bij mij is het mogelijk om een litteken-behandeling te laten uitvoeren, zodat de ernst van dat litteken kan worden verminderd. Uiteraard zal die nooit helemaal verdwijnen, maar het litteken wordt mooier en soepeler zodat je er minder last van hebt.

Bindweefseltechniek:

Ik van stiphout fysiotherapie werk met tools(soort lepels) om het bindweefsellaagje (de fascia. Op een pijnvrije manier de verklevingen van de bindweefsellaag eruit te krijgen. Hierdoor kun je meer bewegingsvrijheid en minder pijn ervaren. De techniek is een nieuwe innovatieve manier op nauwkeurig en pijnvrij de pijnlijke plek te behandelen. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij littekens, oedeem, bindweefselverklevingen en bindweefsel beschadiging. In het eerste gesprek maken we een analyse van je klachten. Ik luister aandachtig naar je verhaal, want het is belangrijk om snel een goede diagnose te stellen, zodat de behandeling snel kan worden ingezet. Voor meer informatie kun je onze website bekijken. Maar daar kun je natuurlijk ook terecht voor vrijblijvende vragen en extra informatie. Woon je dus in, of nabij, Breda, dan is dit de beste plek voor jou.

Zie ook Oedeemtherapie