Lymfoedeem Breda

Lymfoedeem is een abnormale vochtophoping in het weefsel, met als resultaat vervelende lichamelijke en fysieke ongemakken. Lymfoedeem kan meerdere oorzaken hebben. Eerst zullen we behandelen wat de verschillende oorzaken kunnen zijn, vervolgens lichten we kort enkele behandelingen uit die mogelijk zijn om dit te verhelpen.

Borstkanker

Lymfoedeem kan ontstaan na de behandeling van borstkanker. Denk aan het verwijderen van borst en lymfeklieren, chemotherapie en bestraling. Deze behandelingen zijn al erg vervelend  en helaas kunnen deze ook nog als bijwerking het ontstaan van oedeem met zich mee dragen. Het oedeem ontstaat dan voornamelijk in de arm, schouder en/of borst. Dit kan een zwaar en pijnlijk gevoel geven in dit gebied.

Lymfoedeem Breda

Ook kun je merken aan kleding dat die is strakker zit of scheef trekt. Is dat geval is het aan te raden om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Het is namelijk niet aan te raden om lang met dergelijke klachten rond te lopen. De kans is dan groot dat de klachten verergeren, of dat de stap voor je te groot is om je nog te laten behandelen.

Lipoedeem

Lipoedeem is een vet-vochtopeenhoping. Waarbij vetcellen het vocht aantrekken. Dit kan pijn, blauwe plekken en een zwaar drukkend gevoel geven in beide benen of armen. Lipoedeem komt voornamelijk voor bij vrouwen. Vaak wordt met afvallen de benen of armen niet smaller maar de rest van het lichaam wel. U zult vast al vaak te horen hebben gekregen dat u te dik bent maar wat u ook doet het gaat er niet vanaf. Het is vervelend om niet serieus genomen te worden. Ik zal naar je luisteren en kijken wat ik voor je kan betekenen.

Oedeemtherapie Breda Andere oorzaken

Daarnaast kunnen er nog meer oorzaken zijn voor een lymfoedeem. Het kan bijvoorbeeld ook aangeboren zijn, misschien dat je al eens eerder last hebt gehad van oedeem of misschien had je moeder of oma ook wel soortgelijke klachten. Als je in ieder geval denkt dat je last hebt van een lymfoedeem, is het aan te raden om zo snel mogelijk contact op te nemen. Een vochtophoping kan namelijk vervelende klachten teweegbrengen. Woon je in Breda, of in de buurt van Breda? Dan ben je zeker bij ons op de juiste plek, aangezien we een uitstekende ligging hebben waar je dus van kunt profiteren. Ik werk met verschillende bedrijven samen om optimale zorg te kunnen leveren. Ook is er sprake van een uitstekende communicatie, zodat je altijd op een goede manier je ei bij ons kwijt kunt.

 

Zie ook Oedeemtherapie