Oedeemtherapie Breda

Je kunt als mens last krijgen van vochtophoping in het weefsel. Dit wordt oedeem genoemd en kan kwalijke klachten teweegbrengen. Dit kan bijvoorbeeld door een ongeval zijn gebeurd, maar ook na een operatie, chemotherapie, bestraling of door medicatie. Daarom is het van belang dat je er zo snel mogelijk bij bent om toename van oedeem, infectie en beschadiging van weefsel te voorkomen. Ik van stiphout fysiotherapie help u weer grip te krijgen op uw oedeemklachten

Beperking in de beweging

Door het oedeem kan je een zwaar gevoel krijgen in de armen of benen, met als resultaat een beperking in je beweging of het knellen van kleding of sierraden. In veel gevallen is dit een groot probleem. Dit betekent namelijk dat je bij dagelijkse bezigheden veel last kunt ondervinden van verschillende soorten klachten. Gelukkig zijn er bij ons verschillende behandelingen mogelijk als het gaat om oedeem. Dit wordt oedeemtherapie genoemd, maar waarmee kan jou dit precies allemaal helpen?

Oedeemtherapie Breda

Stijfheidsklachten

Stijfheidsklachten komen veel voor. Het is erg vervelend, want het belet je mobiliteit. Oedeem kan een oorzaak zijn van stijfheid in je lichaam. Gelukkig kan kundige een oedeemtherapeut ervoor zorgen dat deze stijfheidsklachten worden verminderd. Aan de hand van een eerste afspraak kan dit snel worden vastgesteld. Je kunt dan je klachten doorgeven en op basis daarvan wordt er een diagnose vastgesteld. Vervolgens wordt er een plan vastgesteld om je zo snel mogelijk van die klachten af te helpen.

De oedeem behandeling

De behandeling die ik uitvoer is een zachte massage techniek die helpt het vocht (oedeem) naar de lymfeklieren toe te sturen waardoor het vocht afgevoerd wordt via het lymfesysteem, dit wordt lymfdrainage genoemd. Hierdoor worden de vochtophopingen minder, neemt stijfheid af en neemt de bewegelijkheid weer toe. Heb je hier last van, dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact met een oedeemtherapeut op te nemen. Ik kan je verder helpen met je vervelende klachten, zodat je daar snel van verlost bent.

Andere oedeem behandelingen:

Het is overigens niet zo dat lymfedrainage de enige behandeling is die ik kan toepassen op de oedeemklachten. De behandeling kan ondersteund worden door: medical taping, ademhalingsoefeningen, het aanmeten van therapeutische kousen en er wordt oefentherapie toegepast zodat je zelf aan de slag kunt om ook thuis het effect te behouden en te ondersteunen. Voor meer informatie over oedeemtherapie kun je via onze website contact opnemen met de praktijk.

Zie ook Lymfoedeem